P16 Elit: Värnamo Södra FF - IFK Värnamo 3-3 (1-1)

Så nära ”Miracle on Grass”

1980 är så länge sedan att inte ens jag kommer ihåg det men liksom de flesta andra sportnördar har jag läst och sett mycket om ”Miracle on ice” när USA med amatörspelare slog Sovjet i OS i ishockey.

Jämförelsen kanske är lite långsökt men när vi möter ett lag som har fem spelare i startelvan som startar regelbundet i P19 Allsvenskan, varav två dessutom överåriga 02-or, så är känslan ändå liknande.

Visst, till skillnad mot USA, vann vi inte men det var väldigt, väldigt nära att vi gjorde det. Dessutom hade vi inte överhuvudtaget behövt skämmas om vi vunnit, vi skapade minst lika många målchanser som gästerna. Att vi lät dem ha mer boll än oss var helt enligt planerna och våra grabbar omsatte den teoretiska taktiken fulländat vilket gjorde att de flesta anfall mot oss skedde via en långboll mot vår rättvända backlinje. När vi sedan vann många andrabollar kunde vi därifrån starta vårt anfallsspel. Till skillnad mot mötet i september var vi idag både mentalt och taktiskt förberedda för nivån på motstånd. Fantastiskt kul att se att vi mäter oss mer än väl.

Första halvan av andra halvlek är vi t o m spelförande och med lite flyt hade vi avgjort matchen under den perioden.

Våra tre mål var tre vackra fotbollskonster:
1-0 i 15:e minuten när Isac, liksom hela matchen, visade vilken ruskigt hög klass han håller och löpte enkelt ifrån till ett friläge på Tims välavvägda djupledspass och behärskat sköt in bollen via stolpen.
2-1 i 52:a minuten nickar Hero in efter en perfekt lagd hörna från Viktor.
3-2 i 75:e minuten: Se och njut av Isacs konstnummer här: Min Fotboll

Att gästerna konsekvent envisades med att kvittera våra ledningsmål minuterna direkt efter våra mål får vi ta en dag som denna. Att tappa en serieseger i sista omgången har vi gjort förr. Vem minns inte tappad 5-3 ledning i slutminuterna i Vaggeryd 2015 :) Även då försvann besvikelsen redan innan duscharna hade satts igång.

Jag, mina ledarkollegor, övriga V Södra lag och vår styrelse är ofantligt stolta över vårt LAG och förening. Om vi blir etta eller två i en ungdomsserie spelar då väldigt liten roll, egentligen ingen.

Nu laddar vi om för DM-final! Söndag 20/10 12.00 på Junebäckens IP gör vi upp mot J Södra om DM-bucklan – vi räknar med att våra supportrar överröstar hemmalagets!

MATCHFAKTA
Isac T – Elliot K, Noah, William, Rasmus – Filip, Carl – Viktor, Tim, Hero – Isac C – (Albin, Elliot LS, Jonas, Ville)
GK (81)
Matchen spelades inför 248 åskådare och kioskförsäljningen uppgick till 1140 kr!